Csaknem 20 Spanyolországot elláthatna gázzal az új lelőhely

Megkezdte a fúrásokat a spanyol Repsol cég Venezuelában, a Perla nevű helyen. Ez a vállalat történetének eddigi legnagyobb feltárt gázlelőhelye: kapacitása megfelel Spanyolország évi gázfelhasználása 18-szorosának. A Repsol az olasz ENI-vel együtt termeli ki a gázt.

Perla a Venezuelai öbölben, a Paraguaná szigettel szemben található, a parttól mintegy 50 kilométerre, és kezdeti kapacitása 150 millió köbméter lesz, míg a teljes kapacitását, a napi 1200 milliót 2020-ra  éri el.

A Repsol és az olasz cég 2009-ben találtak rá erre a lelőhelyre, és a termelés elsősorban a venezuelai belső fogyasztási igények kielégítésére megy majd. Négy fúróplatformot hoznak létre, és kiépítik a gáz partra juttatását, hogy ott elvégezhessék a feldolgozást is. A megálapodást még a néhai elnök, Hugo Chávez kötötte a két nyugat-európai vállalattal.

A Repsol 1993 óta van jelen a venezuelai energetikai szektorban, és 2014-re 36 800 hordónyi olajat termelt ki naponta. Az országban nyolc termelő blokk kitermelői jogát birtokolja, 853 négyzetkilométernyi területen. A mostani új beruházás értéke 5140 millió euró.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez