Meghalt a világ egyik legidősebb középiskolása

Mohammud Modibbo egy észak-nigériai középiskolában tanult. Egyes információk szerint 83 éves volt, de közeli hozzátartozói azt mondják, hogy 94 évesen távozott az élők sorából.

„Soha nem késő”- mindig ezt mondogatta Mohammud Modibbo, amikor megkérdezték tőle, miért jár még iskolába. A kedves öregember Kanóban született és élte le az életét, ahol az iszlám a fő vallás. Fiatalon nem volt lehetősége arra, hogy iskolába menjen, mert dolgoznia kellett. Fizikai munkásként kezdte, majd kereskedő lett, így az egész országot be kellett járnia. Ezért ideje nem volt arra, hogy elkezdje az általános iskolát. Pedig minden vágya az volt, hogy tanulhasson és elvégezhesse az egyetemet.

„Modibbo soha nem szégyellte, hogy nálánál jóval fiatalabb diáktársai és tanárai vannak, akik a dédunokái is lehettek volna” – mondta Abdilkarim Ibrahim, aki az öreg diák egyik tanára volt. „Jó diák volt, lelkes és sokat kérdezett, de könnyű volt vele szót érteni”. Modibbót az egész iskola gyászolja.

A Guiness Rekordok Könyve a kenyai Kimani Maruge-t tartja nyilván a világ legidősebb diákjaként. Ő öt éve hunyt el, 84 évesen. Modibbo vélhetően azért nem került be a rekordok könyvébe, mert valódi születési ideje ismeretlen. Egyes információk szerint 1932-ben született, családja viszont azt állítja, hogy 1921-ben látta meg a napvilágot. Eredeti anyakönyvi kivonatot azonban nem sikerült bemutatniuk.

(Visited 16 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez