Nem tréfa: Már veszik a szigetet a menekülteknek

Naguib Sawiris nemrégiben jelentette be, hogy vásárolna két földközi-tengeri szigetet a szíriai menekülteknek. Akkor még kevesen vették komolyan.

Most viszont már konkrét tárgyalásokba bonyolódott az egyiptomi milliárdos két görög sziget megvételéről. Azt tervezi, hogy nemcsak földet, de állásokat is biztosít a szíriai polgárháború elől menekülőknek. Hogy új országot építhessenek maguknak.

Hogy konkrétan melyik két, magánkézben lévő szigetet vásárolná meg, azt nem tudni. Cége csak annyit közölt, hogy megtalálták a megfelelő területet, megkeresték a mostani tulajdonosokat, és jelezték: készek az ingatlantárgyalásokra.

Sawiris arról is beszámolt, hogy az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága közölte: együttműködne vele a projektben. Egyedül az indulás, vagyis a két sziget megvásárlása becslések szerint 90 millió euróba kerülne.

Az emberbarát milliárdos az Orascom TMT vezérigazgatója, a gigacég mobiltelefon-hálózatokat működtet a Közel-Kelet és Afrika több országában, valamint Dél-Koreában. Sawarisnak saját tévécsatornája is van Egyiptomban.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez