Félnek a nők a dél-koreai bolti parkolókban

Nemrégiben egy nőt elraboltak egy parkolóban, és meggyilkolták. Dél-Koreában azóta félnek a nők az üzletek környékén.

Vélhetően joggal: a legtöbb helyen ugyanis nem rendelkeznek elegendő biztonsági személyzettel, vagy biztonsági rendszerrel, hogy megelőzzék az ilyen bűncselekményeket – olvasható a Korea Times oldalán.

Ma vették őrizetbe a 48 éves férfit, Kimet, nyolc nappal azután, hogy elrabolta a 35 éves nőt egy földalatti parkolóban, amikor az vásárlás után az autójába pakolt be. Pedig már hétfőn megkezdődött a hajtóvadászat ellene, a nyomravezetőnek 10 millió won (8500 dollár) jutalmat ajánlottak fel. Ma a férfi betört egy állatkórházba, és azzal fenyegetőzött, hogy megkéseli az ott dolgozókat, ha nem adnak neki gyógyszert. A munkások bezárkóztak az irodába, és kihívták a rendőrséget. Kim elfutott, de egy órával később megtalálták.

Az asszonyt eltűnése után két nappal holtan találták kocsija csomagtartójában egy szöuli társasház pakolójában. A jármű lángokban állt. A rendőrség arra gyanakszik, hogy a férfi azért gyújtotta fel, hogy eltüntesse a bizonyítékokat. A nő nyakán és törzsén szúrt sebeket találtak.

150915_p02_murder(0)Kim már augusztusban késsel fenyegetett meg egy másik nőt egy parkolóban. Azonban az a nő ellenállt és kiabált, így csak ellopta a kocsiját és elhajtott.

Rendőrségi adatok szerint Dél-Koreában 2902 bűncselekmény történt 2012-ben bevásárlóközpontok parkolójában, beleértve gyilkosságot, nemi erőszakot, testi sértést és lopást is. Egy évvel később ez a szám már 3194 volt. Az ilyen jellegű bűncselekmények miatt a nők félve járnak a diszkontokba.

„A parkolók sötétek, a többi autótól nem lehet látni, hogy ki van bennük, és csak maroknyi ember dolgozik az üzletekben” – mondta egy háziasszony Szöulban.

Az esetek arra sürgetik az áruházakat, hogy több térfigyelő kamerát telepítsenek, és több biztonsági őrt helyezzenek a parkolókhoz.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez