6 szívroham a légszennyezés miatt

Hivatalosan hat futó kapott szívrohamot a Pekingi Maratonon tegnap, feltételezhetően a pekingi szmog miatt.

Egyikük egy 30 éves férfi, aki hirtelen 4 kilométerrel a cél előtt ájult el. A versenytáv egyébként 42 kilométer volt. Miután kórházba vitték, visszanyerte az eszméletét. Ő volt annak a hat futónak az egyike, akiket kórházba szállítottak szívinfarktussal- írja a Peking Times.

Nem sokkal azután, hogy az utolsó futó is célba ért, a pekingi amerikai nagykövetség a légszennyezettség szintjét 175-re állapította meg. A 151-200-ig terjedő érték az „egészségtelen” kategóriába tartozik, amikor azt tanácsolják az embereknek, hogy csökkentsék a hosszú ideig tartó, folyamatos fizikai megterhelést. Néhány futó maszkot viselt, így próbált védekezni.

Mintegy 30 ezer futó vett részt az idei maratonon- számolt be az állami hírügynökség. A versenyt a kenyai származású Mariko Kipchumba (41) nyerte, aki 2 óra 11 perc alatt ért célba.

A tavalyi rendezvényen a futók szintén ki voltak téve az óriási szmognak. Akkor kék figyelmeztetést adtak ki, ami azt jelenti, hogy a levegő minősége nem alkalmas szabadidős tevékenységhez.

(Fotó:scmp.com)

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez