Szívesen lenne budapesti Matt Damon – de nem Georgiában

Szóval szívesen lakna Budapesten, igaz, csak akkor, ha Budapest Amerikában lenne. Egyébként van Amerikában Budapest. Csak kicsit nagyon más, mint az itteni.

“Ha Budapest Amerikában lenne, ott szeretnék élni” – mondta újságíróknak Matt Damon, amikor magyarországi forgatása után arról kérdezték, hogy tetszett neki a város. A 44 éves színész egy hónapot töltött a magyar fővárosban, még amikor a már nálunk is futó Mentőexpedíciót (Martian), Ridley Scott moziját forgatták a Korda stúdióban.

Azt mondta a Blasting News-nak, hogy imádja Budapestet, szerinte ez a világ legjobb sétálós városa, és a  lakói is nagyon kedvesek. Hasonlít Prágára, ahol korábban szintén dolgozott, és igazán el van ragadtatva tőle. Éppen a minap mondta az egyik barátjának, aki Budapestről kérdezte, hogy ha ez a város Amerikában volna,  egészen biztosan odaköltözne.

Egyébként Amerikában is van Budapest, méghozzá Georgia államban. Igaz, kicsit más, mint itt, és oda valószínűleg aligha költözne szívesen az Oscar-díjas színész. Mindössze 9 házában ma 25-en élnek. De jóval nagyobb volt úgy 130 évvel ezlőtt, amikor magyar telepesek alapítottak ott városkát. Azért érkezett oda nagyjából 200 család, hogy az ottani dombokon szőlőt termeljenek és bort készítsenek. Ami ment is egy darabig, az üzletnek és a település virágzásának az alkoholtilalom vetett véget.

A georgiai Budapestről egyébként a Tropical magazin legfrissebb számában helyszíni riportot olvashatnak.

buda-arch-nf

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez