Porszívózz, ne papucsban, papuccsal!

Fordítsd úgy a bokád, hogy a külső lábéleden járhass, majd válts a belsőre! Nem a tornatanár instrukcióit, hanem egy porszívó leendő használati utasítását idéztük. A nehezen elérhető helyeket takaríthatjuk ki így.

Nem szeretünk porszívózni, sőt sokan kifejezetten utálnak. Ez a nagy igazság a Tomszki Műszaki Egyetem diákjaira is vonatkozik. A nyűgös kötelességet kreatívan oldották meg és még hajolgatni sem kell.

Papuccsal porszívózzák a szobáikat. Fejlesztésük két részből áll, a lábbelikből és egy hátizsákba rakott motorból. Az egész szerkezet nincs öt kiló. A Russia Beyond the Headlines értesülései szerint igen alaposan lehet így porszívózni:

„hatékonyan szedi fel a koszt a sarkakból – csupán oldalra kell fordítani a papucsot – és a szőnyegről is.”

A kinézettel azonban még nem elégedettek a diákok. Ha sikerülne befektetőket találni, nem szigetelő szalaggal rögzítenék a porszívópapucsot a lábukhoz. Terveik szerint a terméket 30-100 dollárért, vagyis 8.000-27.000 forintért árulnák.

Viszont kérdés, sikerül-e befektetőket találniuk az orosz diákoknak. Nem ők ugyanis az elsők, akik lábra szerelhető porszívót készítettek. Az ötletet először az indonéz Adika Titut Triyugo valósította meg. A Foki Shoe elnevezésű tölthető gumírozott műanyag lábbeli aljára forgó tisztítókat szerelt.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez