Amerikai zenészek készülnek a kelet-ukrajnai szeparatistákhoz

„Biztos vagyok benne, hogy sok fontos dolgot tudunk együtt tenni, és ez majd segít Oroszországnak, és segít az embereknek világszerte megérteni, hogy Putyin egy nagyszerű fickó, tiszta erkölcsi elvekkel és ráadásul kedves is” – nyilatkozta a Limp Bizkit frontemberre, Fred Durst az Izvesztyija állami napilapnak. Jövőre akár Donyeckben és Luhanszkban is felléphet az amerikai együttes.

A hétvégén kezdi egyhónapos oroszországi turnéját a Limp Bizkit. Nem titok, hogy énekesük rajong Oroszországért. A mostani húsz állomásos koncertkörút szeptemberi beharangozóján az orosz Rock FM műsorvezetője megkérdezte: ha már olyan nagyon szereti Oroszországot Durst, nem akarna-e orosz állampolgárságot kapni. Az énekes igennel válaszolt: „Ja, nincs ellenemre orosz útlevelet kapni! Ha van összeköttetésetek a megfelelő hatóságokkal, akik segíteni tudnának a megszerzésében – szóljatok!”

Hogy ezt mennyire gondolja komolyan, az Izvesztyija október eleji értesülései mutathatják. A napilap állítása szerint Durst levelet írt az Oroszország által tavaly annektált Krím-félsziget vezetőinek: részese akar lenni a Krím és Oroszország nagyszerű jövőjének. Azt javasolta, hogy ha biztosítanak neki orosz útlevelet, egyszerre hat hónapot tölthetne ott, és ez idő alatt olyan filmeket és tévéműsorokat készítene, amelyek az iparág magas szintjére emelnék Oroszországot.

Valószínűleg felesége miatt szeretne a Krímmel foglalkozni Durst. Kszenyija Berjazina ugyanis a félszigeten született. Korábban az orosz sajtóban azt is elmondta a zenész, hogy az asszony oroszul tanítja, és hogy megszerettette vele a borscsot, illetve az orosz és az ukrán konyha ételeit is.

A rajongás miatt az sem kizárt, hogy jövőre a kelet-ukrajnai szeparatista területeken koncertezzen a Limp Bizkit. Erről az együttes orosz turnéját szervező, Eduard Ratnyikov beszélt korábban a donyecki hírügynökségnek. Idén a szétbombázott utak miatt nem tudtak koncertet szervezni Donyeckbe és Luhanszkba, bár meghívta oda a zenekart az önhatalmúlag kikiáltott Donyecki Népi Köztársaság kulturális minisztere.

Persze még nem tudni, tényleg koncertezne-e jövőre a Limp Bizkit a szeparatistáknak. Ahogy azt sem, elfogadja-e a krími vezetés Durst segítségét. Az Izvesztyija által megkérdezett szakértők jelenleg annyit látnak, hogy a Krím-félsziget egyelőre nem foglalkozik önmarketinggel.

Kép: Wikimedia Commons

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez