Mérgező hab árasztott el egy várost Indiában – már másodjára

Nem éppen kellemes pezsgőfürdő áztatott el egy indiai várost nemrégiben, már másodjára. Bengaluru lakosai azonnali intézkedéseket sürgetnek, miután veszélyes hab halmozódott fel a Bellandur tóban, és elöntötte az utcákat is, sőt tüzet is fogott.

Miközben a képeken látható hatalmas habfürdő első ránézésre kellemesnek is tűnhet, a hab, melyet a közeli tó ont magából, valójában rendkívül mérgező, és állítólag szörnyen büdös. A tóba engedett vegyi anyagok és szennyvíz kémiai reakcióinak eredménye.

Bangalore, más néven Bengaluru a dél-indiai Karnátaka állam fővárosa, és az indiai high-tech ipar központja. Egy indiai híroldal szerint a város korábban a legtisztább fővárosok egyike volt, de a címet az állam visszavette a mostani események fényében.

fi4

Májusban már volt ilyen, akkor a fehér hab ki is gyulladt. Itt van erről a videó:

A múlt hónapban a jelentések szerint ismét tűz ütött ki, sőt a mérgező habot a szél az utcákra, hidakra fújta.

Egyes helyeken a hab állítólag 1,2 méter magasra is emelkedett.

A helyiek azóta aláírásgyűjtésbe kezdtek, hogy megvédjék a tavat és önmagukat, a hatóságok azonban egyelőre nem tesznek semmilyen komoly intézkedést. A tervek szerint valamikor a jövőben létesül majd egy szennyvíztisztító telep, hogy a közeli gyárakban felhalmozódott vegyi anyag és szennyvíz ne kerüljön a tóba. Ez a megoldás azonban valószínűleg még eltart egy darabig, addig viszont a helyieknek a mérgező habbal kell együtt élniük.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez