Jordánia a magyarokra vár

A Jordán Turisztikai Hivatal az Aviareps Magyarország Kft.-vel együttműködve nagyszabású workshopot és fogadást rendezett a budapesti Hotel Boscolo-ban.

2000 és 2005 közt – köszönhetően a királyság turizmust támogató intézkedéseinek – 150.000 magyar látogatott el Jordániába. Később sajnos a forgalom visszaesett, s ezen szeretnének változtatni a közel-keleti ország turisztikai szakemberei.

Nayef Al Fayez turisztikai miniszter vezetésével üzletemberi delegáció érkezett Budapestre a mostani workshopra.

Először Tóth Attila, a szervező Aviareps vezérigazgatója köszöntötte a vendégeket, majd a miniszter úr szólt hozzájuk. Kiemelte, hogy Jordánia szeretné újra a korábbi szintre emelni a magyar beutazók számát. Jordánia egész évben kellemes időjárása, a térségben legstabilabb politikai helyzete, barátságos népe, szép tájai, finom ételei mind jó okot adnak erre.

Köszöntötte a vendégeket az országaink közti jó kapcsolatok létrehozásában és a kölcsönös turizmus fejlesztésében nagyon aktív szerepet játszó Zaid Naffa úr, a Királyság magyarországi tiszteletbeli konzulja.

Az ország adottságairól és turisztikai kínálatáról Arabyat úr a Jordán Turisztikai Hivatal ügyvezető igazgatója tartott előadást.Ő is említette a turizmus fontosságát. Országaink politikai, gazdasági és kulturális kapcsolatai kiválóak, de az igazi, emberek közti kapcsolatokat csak a kiutazások során lehet kiépíteni. Az országban minden adott a turizmus fejlesztéséhez: 3 nemzetközi repülőterük van, magyar útlevéllel az ingyenes vízumokat a határon meg lehet kapni. A szállások és éttermek legszélesebb választéka áll a vendégek rendelkezésére.

Történelmi emlékeik a keresztény és az iszlám kultúrához egyaránt kapcsolódnak. Az ország legismertebb látványossága Petra, amely minden odalátogatónak benne van a programjában. Az Aqaba-i tengerparton a víz az egyik legtisztább a világon, a Holt-tenger vizének és az ottani iszapnak a gyógyhatása közismert. Emellett Jordánia a madarakat kedvelőknek is kedvelt célpontja, a természetkedvelőket 6 nemzeti park várja. Sportolási lehetőségek, wellness, üzleti és szakmai utak mind-mind olyan témák, melyekről az előadás után a hazai és jordán szakemberek személyes  tárgyalásokat folytattak.

 

Tóth Attila a szervező Aviareps vezérigazgatója Arabyat úr a Jordán Turisztikai Hivatal ügyvezető igazgatója DSCF0002 DSCF0004 DSCF0061 DSCF0063 DSCF0070 DSCF0080 DSCF0088 Naffa Zaid úr Jordánia tiszteletbeli konzulja Nayef Al Fayez úr JordániaTurisztikai minisztere

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez