Provokatív poszterekkel támad az Airbnb Amerikában

Rövid, nyílt levelekkel rakta tele San Franciscót az Airbnb az elmúlt napokban, és ezek komoly felháborodást okoztak az interneten. Például azt a reményét fejezte ki, hogy a jövőben a tőle beszedett adót majd arra használja fel a város vezetése, hogy tovább tartsanak nyitva a könyvtárak.

Az Airbnb nevű cég lényege, hogy összeköti azokat, akik szobát keresnek néhány napra, és azokat, akik kiadnák lakásukat vagy egy bizonyos helyiséget benne. Így aztán relatíve olcsón, gyorsan és egyszerűen találkozik a kereslet és a kínálat, anélkül, hogy foglalkozni kéne a hotelekkel és hosztelekkel általában összefüggésbe hozható nehézségekkel és extra költségekkel.

Ahogyan az Uberrel is történt, az Airbnb újító szellemét sem nézték jó szemmel. Hiszen bár mindenkinek egyszerűbb és olcsóbb volt ezen szolgáltatásokat használni, az állam nem tudta lefölözni az adót.

Az Airbnb ellen kezdeményezett törvénymódosítás tüzelte fel a céget annyira, hogy megfogalmazza a képeken látható “nyílt leveleket”.

airbnb2

Aztán jött egy válasz Martha Kenney-től, aki a San Franciscói Egyetem adjunktusa, és azt írja, hogy bár az évi 12 milliós adóból nem lesznek képesek nyitva tartani a könyvtárat, azért a pereskedésre és lobbizásra elköltött 8 millióból telt volna némi fejlesztésre és a dolgozók fizetésére.

Ilyen és ehhez hasonló reakciók késztették végül a céget arra, hogy megígérje: még a napokban eltüntetik a posztereket.

Fotók: Facebook / Instagram

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez