Esküvői zene, ahogy az oroszok szeretik

Nemcsak szombatonként, de a hét minden napján cirkálnak bokrétával és arany karikákkal felszerelt esküvői limuzinok az orosz nagyvárosokban. Moszkvában minden házasságkötő teremnek van listája, amelyről bevonuló zenét választhat az ifjú pár. A Russia Beyond the Headlines szerint ezek a legnépszerűbbek.

Ha a klasszikusokkal kezdjük, kikerülhetetlen a nagy orosz zeneszerző, Pjotr Csajkovszkij. Csipkerózsika című balettjének híres keringője magasan vezeti a listát.

Szintén elég kedvelt Antonio Vivalditól a Négy Évszak. Bár általában a ceremónia időpontja határozza meg a darab kiválasztását, valamiért mégiscsak az Ősz a leggyakoribb.

A dobogó alján Harry Warren Chattanooga Choo Choo című száma áll, amely a Sun Valley Serenade című zenés filmben hangzott el először 1941-ben. Miért szeretik ennyire az orosz esküvőkön, nem tudni.

Roy Orbison híres Pretty Woman című száma következik a sorban, amely a híres filmben is hallható, amikor például Julia Roberts és Richard Gere új ruhákat vásárolnak.

A klasszikus dallamoktól ódzkodó házasulandók általában a Beatles számait választják. Azok közül is az All you need is love a legnépszerűbb.

A sort végül Leonard Cohen Hallelujah című száma zárja. Na persze nem a magyar X Faktor emlékezetesen rossz (tisztelet a kivételnek) változatában, hanem Jeff Buckley előadásában.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez