Kóbor macskát üldöznek a kairói reptéren

Hamarosan rendkívül szigorú nemzetközi ellenőrzés lesz a repülőtéren, ezért mielőbb el kell kapni a macskát, hogy az ellenőrök ne rontsanak a reptér nemzetközi besorolásán.

A kóbor macska „persona non grata” minősítést kapott a kairói repülőtér vezetőségétől, amely hajtóvadászatot rendelt el ellene, hogy mielőbb elkapják. A repülőtéren ugyanis hamarosan nemzetközi ellenőrzést tartanak. A szigorú szabályok pedig előírják, hogy kóbor állatok nem tartózkodhatnak a létesítmény területén, illetve épületeiben, mert az pénzbírsággal és pontlevonással jár, ami kihat a reptér nemzetközi besorolására. A vezetők ezért a takarító személyzet mellett a biztonsági szolgálat embereit is mozgósították a művelethez – jelentette az AP hírügynökség.

A személyleírás szerint, a „körözött bűnöző” egy egyiptomi mau. Alkata zömök és izmos. Bundája pedig erőteljesen mintázott, ezüstszürke árnyalatú.

Cairo_Airport

A reptér vezetősége arra kérte az utasokat, hogy ha látják a macskát, akkor azonnal jelentsék a személyzetnek, és véletlenül se etessék. A négylábú jelenlétéről egyébként már többen is beszámoltak, és a biztonsági kamerák felvételein is lehetett látni a cicust.

A kairói reptéren egyébként nemrég egy kóbor kutya okozott felfordulást. Végül a biztonsági személyzetnek sikerült elfognia a szerencsétlen állatot, igaz, ez több napot vett igénybe.

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez