Emberi hangokat hallani a lezuhant orosz gép roncsai között

Lehetnek túlélői az orosz repülőgép szerencsétlenségnek. Ezidáig azonban semmi jele annak, hogy a repülőgépet lelőtték volna. Az egyiptomi miniszterelnök már útban van a tragédiai helyszínére, akit több miniszter is elkísér.

„Tragikus látvány” fogadta a szerencsétlenség helyszínére kiérkező mentőket, akik azonnal munkához is láttak, hogy túlélők után kutassanak. A repülőgép két részre tört, a roncsok között pedig emberi hangokat lehetett hallani – mondta egy egyiptomi mentős a Reuters hírügynökségnek.

A lezuhant Airbus repülőgép állítólag több mint 18 éves volt . A Telegraph napilap közben helyi forrásokra hivatkozva arról számolt be, hogy a repülőgép személyzete korábban már többször is jelezte, hogy a gép javításra szorult.

Az eddigi beszámolók szerint legalább 50 mentőautó érkezett ki a helyszínre és több mint 100 holttestet gyűjttöttek már össze a mentőalakulat emberei. A halottak között öt gyermeket is találtak. Orosz források pedig arról számoltak be, hogy a repülőgépen csak orosz állampolgárok utaztak. A szentpétervári Pulkovo reptéren vállságközpontot állítottak fel, ahol folyamatosan gyülekeznek a repülőgépen utazók közeli hozzátartozói. Vlagyimir Putyin orosz elnök közben, közlemény formájában fejezte ki részvétét az áldozatok családjainak.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez