A nyílt utcán vetkőztettek le egy nőt Kenyában (videóval)

Az elkövetőket akár halálra is ítélhetik, ha a bíróság bűnösnek találja őket erőszakos zaklatása, rablás és szexuális molesztálás vádjában.

Az incidens még szeptember 19-én történt egy fővárosi benzinkútnál, ahol két férfi azért támadott meg és vetkőztettet le egy nőt, mert szerintünk túlságosan is hivalkodó ruhában jelent meg az utcán. Az erőszakos bűncselekményt egy járókelő rögzítette a telefonján, ami bizonyítékként használható fel a két férfi ellen. A két elkövetőt azzal is vádolják, hogy az incidens során kirabolták szerencsétlen áldozatukat, akinek a mobiltelefonját és pénzét is elvették. Majd szexuálisan molesztálták őt. A videó felvételen jól látszik, hogy a nőnek esélye sem volt a túlerővel szemben és jajveszékelve könyörgött segítségért.

A videón az is jól kivehető, hogy a szerencsétlen áldozatot többen bántalmazták, de az ő kilétükről semmit sem tudni. Az incidens egyébként hatalmas felháborodást váltott ki Kenyában azután, hogy az erről készült felvétel felkerült az internetes közösségi oldalakra. Emberek százai vonultak az utcára, hogy tiltakozzanak a nőket fenyegető erőszak ellen. Sajnos a szeptember 19-i incidens óta legalább három hasonló eset is történt az országban. A bíróság azonban jelezte, ha a két férfit bűnösnek találják, akkor halálra is ítélhetik őket.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez