Romlik Párizs imázsa?

A közelmúltban bekövetkezett támadásokat követően romlani kezdett Franciaország imázsa, így a turisták és világsztárok inkább elkerülik az utat az európai országba- erről beszélgetett a Mokkában Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró és Kóbor János az Omega frontembere.

„Párizsnak a szilveszterét tönkretette a szörnyű esemény. Nagyon komolyan érinti ez a francia idegenforgalmat”- mondta Kiss Róbert Richard. „Az utazók 70-80%-ka lemondja az utakat jelenleg, a következő hétvégéken valószínűleg üresek lesznek a párizsi szállodák. A szilveszteri utak kb. felét mondják le.”

Ez leginkább a tengerentúli, amerikai és ázsiai utazókra jellemző. Magyarországon más a helyzet: az magyar üzleti utakat alig mondják le. A párizsi merényletek azonban nem alakítják át Európa turisztikai viszonyait.

„A legtöbb turista Franciaországba utazik, éves szinten 70 millió ember keresi fel az országot, Párizst. Valószínűleg visszaesés lesz ezekhez az adatokhoz képest, de minden nagyban függ az elkövetkezendő eseményektől”- tette hozzá Kiss Róbert Richard.

Ha kíváncsi a teljes riportra, nézze meg a felvételt!

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez