Szexturizmus helyett iszlám köztársaság

Yahya Jammeh elnök, Gambia kicsit extravagáns vezetője most éppen nem a homoszexuálisokat szeretné megregulázni, hanem olyan iszlám államot szeretne, mint Irán. De kétséges, hogy országa alkalmas-e erre.

Az ország előbb portugál, majd brit gyarmat volt – egy kis közjátékkal, amikor is a a mai Lettország területén elhelyezkedő Kurlandi Hercegség próbálta itt megalapozni gyarmatbirodalmát.  A gambiai kormány 2013-ban kilépett a brit Nemzetközösség szervezetéből. Az 1,8 milliós nyugat-afrikai ország elnöke akkor azt közölte, hogy a jövőben “nem lesz tagja új gyarmatosító intézménynek, továbbá olyan szervezetnek sem, amely a gyarmatosítás meghosszabbítását képviseli”.

Az ország lakói ugyan többségében muszlimok, de nem különösebben vallásosak. Lefátyolozott, vagy akár kendőben járó nőt gyakrolatilag nem látni az országban. Virágzik viszont a turizmus – a békés és igen kellemes éghajlatú tengerpart Afrika egyik  legjobban menő tuirsztikai célpontja. A turizmusban pedig igen fontos szegmenst jelent a szexturizmus. Bár a magányos urak is játszi könnyedséggel találnak párt a tengerparti szórakozóhelyeken – ahol , tennénk hozzá, alkoholból sincs hiány – a fő bevételi forrást itt nem ők jelentik. Gambia ugyanis a – férfinél sokkal ritkább – női szexturizmus egyik fő terepe: magányos, vagy legalábbis magukat magányosnak érző középkorú vagy idősebb európai hölgyek járnak ide nagy számban, hogy jóvágású fekete fiatalemberekkel ismerkedjenek, és a randikat némi készpénzzel kompenzálják. Kérdés, ez a tevékenység mennyiben fér majd össze az iszlám állammal, és hogy a hölgyek mennyire fogják méltányolni, ha bájaikat nem tehetik közszemlére, vagy éppen nem koktélozhatnak frissen szerzett szerelmükkel a parton.

(Visited 5 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez