Részeg kormánytag fogdosott egy nőt a vonaton

Egy nagyon érdekes eset történt Japánban, egy tokiói vonaton: a kormány egyik alkalmazottját letartóztatták, mert állítólag egy nőt tapizott.

Különböző japán hírügynökségek számoltak be arról, hogy december 16-án, este 10 óra körül egy részeg ember a vonaton saját magát, illetve a mellette ülő nő combjait kezdte fogdosni. Tovább rontotta a helyzetet, hogy egy másik női utast, aki megpróbálta megvédeni a szerencsétlen áldozatot, szintén elkezdte zaklatni.

A két nő később együtt próbálta lerázni a zaklatót, és próbáltak segítséget hívni. A férfit végül letartóztatták, amint ki tette a lábát a vonatból. Az elkövetőt később azonosították, így kiderült, hogy a 60 éves utas a japán Belügyminisztérium alkalmazottja. Jelenleg tagadja az ellene felhozott vádakat, mondván ő nem molesztált senkit. A minisztérium megjegyezte, hogy jelenleg vizsgálják az ügyet.

A japán internetezők persze máris számos kommentben fejtették ki véleményüket az esetről. Íme néhány példa:

“Hát a politikusok tényleg elkötelezettek, és elérik, amire vágynak.”

“Ez valami erotikus manga?”

“A ikebukuroi vasútvonal páratlan, ott mindig ilyen dolog történik!”

“Semmit sem lehet tenni ellene!”

A vonatos zaklatások még mindig egyre gyakoribbak Japánban. Az Országos Rendőrkapitányság statisztikái szerint 2012-ben 4250 tapogatós, fogdosós incidens történt, ami 6,9%-kos növekedést jelent az előző évhez képest. A vonatos tapizók ellen persze már van terv: erről ITT és ITT írtunk korábban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez