Ne az utcára dobja, vigye állatkertbe karácsonyfáját!

Hol áll a január eleji indulatos vitában? Mit kezd a leharcolt karácsonyfával? A lelketlen szemetelés helyett újrahasznosítást javasol a kalinyingrádi állatkert.

Tévedés, hogy a tűlevelek megakadhatnak az állatok torkán. Ahogy az is, hogy ne bírnák a gyantás szagot. Az állatvilág képviselői valójában szívesen rágcsálják a fenyőket. Hogy melyik része, ki fogára való, azt a kalinyingrádi állatkert munkatársai a Komszomolszkaja Pravda orosz bulvárlapnak mesélték el.

A lámák és a kecskék a fenyők ágait és törzsét szeretik, a nagymacskák, a kenguruk és egyes madarak pedig az illatát. A medvék nemcsak ropogtatják a vastagabb ágakat, de almot is készítenek belőle maguknak. Ráadásul a fenyő nemcsak bűnös élvezet, de nagyon egészséges is. Rengeteg vitamin van benne: karotin, vas, E-, B-, K-, P- és sok-sok C-vitamin.

Így összekötötte a kellemest a hasznossal a kalinyingrádi állatkert és fenyőmentő akcióba kezdett: Arra biztatja a városikat, ne eldobják a karácsonyfáikat, hanem vigyék el az állatoknak – eleségnek. Azért a lusták ne örüljenek! Az állatkert csak a fát kéri, a rajtamaradt papír-, és díszdarabokat nem.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez