Véget ért a túszdráma, legalább húsz ember meghalt

Véget ért a túszdráma Burkina Fasóban, a biztonsági erők beavatkozása során 126 túsz szabadult ki, a terrortámadásnak legalább húsz halálos áldozata van, akik közül legalább három az al-Kaida teroristája.

Véget ért a Burkina Fasó-i főváros, Ouagadougou központjában lévő Splendid Hotel és a szemközti étterem-kávézó megtisztítása az al-Kaida terroristáitól – közölte szombat délelőtt a nyugat-afrikai ország belügyminiszterére hivatkozva az MTI.

Egy másik, az étterem mellett álló szállodában ugyanakkor még zajlik a terroristák felszámolását célzó művelet – tette hozzá Simon Compaoré miniszter.

A biztonsági erők beavatkozása nyomán végül 126 túszt szabadítottak ki, köztük legalább 33 sérültet. “Három terroristát, köztük egy arab és két fekete-afrikai fegyverest megöltek” – ismertette, újabb halálos áldozatokról nem téve említést.

A hatóságok korábban azt közölték, hogy a péntek este kezdődött ouagadougoui terrortámadásnak legkevesebb húsz halálos áldozata van. A Splendid Hotel felszabadítására indított akcióban előzőleg 63 túsz, köztük 33 sebesült kiszabadításáról számoltak be.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez