Így épül híd 43 óra alatt

Mint kiderült, több időt vesz igénybe elkészíteni a terveket, mint ténylegesen felépíteni egy hidat. Ez a csodálatos videó bemutatja gyorsítva, hogyan készül el egy híd 43 óra alatt Kínában.

A Sanyuan híd Pekingben összesen 48 kulcsfontosságú útvonal elérését teszi lehetővé, 3 autópálya összekötésével. Több, mint 200 ezer jármű halad át rajta naponta, így mikor kiderült, hogy a híd a nagy terhelés miatt megrongálódott, előkerültek a biztonsági kérdések.  A városfejlesztő mérnökök azon törték a fejüket, hogy lehetne a leggyorsabban újjáépíteni a hidat úgy, hogy az ne okozzon gondot az a közlekedésben. A terv 11 változatot élt meg, és rengeteg órát töltöttek a végső verzió megalkotásával, miközben maga a híd építése csupán 43 órát vett igénybe.

Így néz ki összefoglalva pár percben a híd teljes újraépítése úgy, hogy a közlekedés nem bénul meg, és alig két nap alatt kész a létesítmény.

A gyors megoldás valójában hihetetlen mérnöki bravúr.  Persze Kína nem az egyetlen gyorsépítő a világon. Japánban 2014-ben egy vasútállomást 1200 japán munkás  épített teljesen át, mindössze néhány óra alatt. Hajnal 1-kor kezdték meg a munkát, nem sokkal hajnali 5 után pedig már a menetrend szerinti járatokat fogadta az állomás.

(Visited 13 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez