Fafaragványokban küldik a drogot Ugandából Európába

Afrikai fafaragványokba rejtett drogot találtak a minap Kampalában. A 19 kg marihuána és a 795 g heroin becsült értéke mintegy 50 000 dollár.

A gyanúsított Rufus Okafor 28 éves nigériai állampolgár, a Kampala Egyetem hallgatója, valamint egy helyi lakos.

A rendőrség kábítószer-ellenes vizsgálati osztálya és az ugandai posta által elfogott csomagokat Hollandiába szánták.

Kangahho, a posta vezetője azt nyilatkozta, hogy kénytelenek fokozni a biztonsági intézkedéseket és kereső kutyákat is alkalmazni, olyan mértékben megnőtt az illegális anyagok csempészése. Legtöbbször afrikai faragványokba rejtik a drogot, és úgy tesznek, mintha a barátaiknak küldenének csak ajándékot Európába. Tavaly decemberben is útnak indítottak egy hasonló csomagot, de azt Kenyában elfogták. Ezért a Kenya Airways néhány ugandai futárszolgálati cégre kénytelen volt embargót hirdetni.

drog kép1
A könnyű afrikai terep, párosulva az egyre jobban benyomuló kínai tőkével és a várható szervezett bűnözéssel hátborzongató dolgokra lehet képes. Az Európa 11 fontos repülőterén lefoglalt kábítószernek több, mint 90 százaléka érkezik Afrikából. A szakértők szerint ez a szám a tényleges forgalom százszorosa. Általában csak azok az afrikai csempészek buknak le, akik primitív módszerekkel dolgoznak. A viszonyokra jellemző, hogy egy afrikai drogfutár Ugandában annyit kereshet, amennyiből évekig biztosíthatja a családja ellátását.

drog kép2

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez