Közösségi adományozással a kapekei kórház megépítéséért

Egészségügyi központok létrehozásán dolgozik a Magyar Afrika Társaság és a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ Afrikában. A kapekei kórház felépítéséhez szükséges összeget közösségi adományozással próbálják összegyűjteni.

A Magyar Afrika Társaság több orvosi missziót is szervezett Ugandába az elmúlt időszakban. Az ezekből adódó tapasztalatok és a politikai kapcsolatok miatt döntött úgy a szervezet, hogy felépítik az első állandó egészségügyi központot.

Az ugandai fővárostól 85 km-re található Kapeke településen épülő kórháztól a helyi ellátás javítását várják. Az afrikai országban ugyanis csupán tíz orvos jut egymillió emberre. A kevés szakember mellett sem az intézményi háttér, sem a gyógyászati eszközök ellátása nem kielégítő.

Hogy minél hamarabb megindulhasson a munka a kapekei egészségügyi központban, a közösségi finanszírozást is megpróbálja kihasználni a Magyar Afrika Társaság. A generosity.com oldalon (itt) várják a bármilyen összegű adományokat.

A segítségért jutalom is jár. A legalább tíz dollárt adományozók egy regisztrált köszönő levelet kapnak. Akik 150 dollárt szánnak az ügyre, azokat szuvenírjeivel, akik pedig 10.000 dollárt, azokat egy ugandai utazással lepi meg a Magyar Afrika Társaság. Sőt, az ő nevüket az új egészségügyi központ falára is felvésik.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez