Több száz embert őrizetbe vettek egy terrorellenes akcióban

Mintegy 900 embert vettek őrizetbe egy terrorizmus elleni akcióban Szenegál két nagyvárosában a nyugat-afrikai ország biztonsági erői – olvasható a szenegáli rendőrség hétfői közleményében.

A terrorfenyegetés elhárítását célzó összehangolt hét végi rajtaütéseket Dakarban és a fővárostól 70 kilométerre keletre fekvő Thiésben hajtották végre. Az akcióban rendőrségi és gyorsreagálású erők vettek részt.

Az őrizetbe vett emberek némelyikénél szúró és vágó fegyvereket, hamisított bankcsekkeket, illetve kábítószereket foglaltak le. A hatóságok figyelmének központjába azért került a két szenegáli nagyváros, mivel mindkettőben számos szálloda és turisták által látogatott helyszín van, amelyek könnyen válhatnak terroristák célpontjává – írja a közlemény.

A szenegáli hatóságok igyekezete arra irányul, hogy megakadályozzák olyan merényletek végrehajtását, mint amilyen január közepén történt a Burkina Fasó-i fővárosban. Az ouagadougoui terrortámadásnak és túszejtésnek 30 halálos áldozata volt, többségük külföldi.

Korábban a szenegáli belügyminisztérium bejelentette, hogy létrehoznak a belügyi tárca alárendeltségében egy terrorellenes küzdelemért felelős bizottságot. A dakari és más szenegáli városok szállodaigazgatóinak szigorú biztonsági intézkedéseket írtak elő. A nyugat-afrikai állam rendőrségi vezetője hangsúlyozta, hogy szükséges “a szoros együttműködés az erőszakszervezetek és lakosság között, ami nélkül a hatóságok intézkedései nem lehetnek hatékonyak”.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez