Mint egy thriller – óriási cápa ugrott be a hajóba

Először mindenki azt hitte, hogy csak egy újabb horgászmesét hall, afféle “ekkora halat fogtam” típusút. De nem.

Az Arab-tenger vízéből ugrott ki a háromméteres cápa vasárnap este, és egyenesen Hamza Humaid al-Sahra halászflottájának egyik hajóján landolt. A halászok felhívták a hajóról a kikötőt, hogy elmeséljék, mi történt. A parton kételkedve fogadták a hírt, egészen addig, amíg be nem futott a hajó, fedélzetén a zsákmánnyal.

Al-Sahra azt mondja, a cápa valószínűleg a legénységet akarta megtámadni a sötétben, este 9 körül, 35 tengeri mérföldre Fudzsajra partjairól. De szerencsére senkit nem bántott. Az egyik halász éppen egy kábelt próbált megjavítani a fedélzeten, amikor a semmiből ott termett “al Dhaiba”. Vagyis a farkasszerű hal. Így nevezték el a parton a cápát.

Amely durván 2 tonnát nyomott, mint a mérésnél kiderült. Próbált kivergődni a hajóból, de a hatalmas testével beszorult. Az életükért rettegő halászok ekkor egy bottal fejbe verték és lekötözték. A veszélyes makócápa, mert erről a fajtáról van szó, öt métert képes ugrani a zsákmányért. A dolog egyébként nem volt teljességgel váratlan: a hajót tavaly kétszer is megtámadták cápák. De azok kisebbek voltak.

A hatalmas példányt konzerválni fogják, és a fudzsejrai tengeri múzeumban állítják majd ki. A halászoknak pedig kiadták, hogy ne üljenek a hajók végébe: ez elég veszélyes lehet, mint kiderült.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez