Sorost is meghívták a nagy elefántcsont-égetésre

Soha nem látott máglyát raknak vadorzóktól és csempészektől elkobzott elefántcsontból április végén Nairobiban világsztárok, üzletemberek és államfők jelenlétében – ígéri a kenyai elnöki hivatal.

Az április 29-30-i elefántvédelmi csúcstalálkozóhoz időzített máglyarakáshoz olyan szupersztárokat és befolyásos embereket hívtak meg, mint Leonardo DiCaprio, Nicole Kidman, Elton John, Michael Bloomberg volt New York-i főpolgármester, Soros György pénzügyi befektető és filantróp, Warren Buffett nagyvállalkozó vagy Paul Allen, a Microsoft társalapítója. Az elnöki hivatal közleménye szerint meghívtak az eseményre több államfőt is.

A máglyán 120 tonna elefántagyart semmisítenek meg, többet, mint bármikor máskor bármely más országban. Az akció célja annak demonstrálása, hogy a kenyai kormány nem tűri el a vadorzást és a csempészetet – mondta Manoah Esipisu elnöki szóvivő.

Az AFP számítása szerint a megsemmisítésre váró agyarmennyiséghez körülbelül 4000 elefántot kellett megölni.

Az ENSZ 30 ezerre becsüli az agyarukért évente lemészárolt elefántok számát Afrikában.

A nairobi hatóságok szerint Kenyában 38 ezer elefánt és körülbelül 1000 orrszarvú maradt, de ezt természetvédők túl optimista becslésnek tartják.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez