A rövidebb utat választotta, aknára futott az ukrán mikrobusz

Négyen meghaltak, amikor Donyecknél felrobbant egy civileket szállító mikrobusz. A sofőr nem vette figyelembe az út szélén álló, aknaveszélyre figyelmeztető táblát. Nem ez volt az első ilyen eset.

Ismeretlen fajtájú robbanószerkezetre hajtott és felrobbant szerdán egy mikrobusz a kelet-ukrajnai Donyecktől nem messze fekvő Marjinka településnél. Négy polgári személy életét vesztette.

A Volkswagen Transporter típusú polgári jármű Donyeckből tartott Marjinkába. Az egyik közúti ellenőrzőpontnál ki akarta kerülni az autósort, és az aknaveszélyre figyelmeztető jelzéseket figyelmen kívül hagyva lehajtott az útról. Két személy közvetlenül a robbanásban életét vesztette, egy a mentőautóban, a negyedik áldozat pedig a kórházban halt bele sérüléseibe. Összesen öten ültek az autóban.

A terület, ahol az incidens történt, a hadműveleti parancsnokság tájékoztatása szerint az úgynevezett “szürke zónában” van, az ukrán fegyveres erők állásai és az oroszbarát szakadárok által ellenőrzött terület között. Kijevi jelentések már korábban több alkalommal számoltak be arról, hogy különböző robbanószerkezetek (aknák, huzalos gránátcsapdák) katonák és polgári személyek életét oltották ki a frontvonal mentén.

A katonák általában járőrözés közben esnek áldozatul, míg a civilek amiatt, hogy az aknaveszélyre figyelmeztető táblákat figyelmen kívül hagyva megpróbálják erdőn-mezőn keresztül lerövidíteni az utat, vagy kikerülni az ellenőrzőpontokat. Január végén egy ukrán katonát megölt, egy másikat pedig megsebesített egy huzallal működésbe léptetett, rejtett robbanószerkezet Donyeck környékén.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez