Fordulat Ukrajnában: Timosenko hajfonat nélkül!

Régóta nem hallottunk már itthon Ukrajna egykori miniszterelnökéről, Julija Timosenkóról. A hazájában jelenleg a Batkiscsina párt aktív politikusaként ma felrobbantotta az internetet.

Hajfonat – miniszterelnöksége alatt és után is ez volt Julija Timosenko egyik védjegye. Kibontott frizurával csak nagyon ritkán mutatkozott a nyilvánosság előtt és akkor is göndör volt a haja.

Éppen ezért okozott ma nagy meglepetést egyik képe Facebook adatlapján: Egyenes, kibontott frizurát visel az ukrán parlamentben. Csak itt már majdnem kétezren lájkolták a fotót, amelyet már az ukrán és az orosz nyelvű sajtó is átvett. Sőt, az egyik kommentelő megjegyezte: „Valaminek történnie kellett, ha Julija nem visel hajfonatot.”

Julija Timosenko 2005 januárja és szeptembere, illetve 2007 és 2010 között volt Ukrajna miniszterelnöke. Miután megvádolták, hogy 2009-ben a kormány jóváhagyása nélkül engedélyezte az orosz gáz magasabb áron való vásárlását, 2011 augusztusában letartóztatták. Sokak szerint mindez politikai okok miatt történt. Miután 2014 februárjában szabadon engedték, áprilisban az eljárást felfüggesztette a Legfelsőbb Bíróság bűncselekmény hiányában. Ezután, májusban indult az elnökválasztáson, de veszített Petro Porosenkóval szemben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez