Kisfia talált munkát a süketnéma apának

Sokszor, sokan próbáltak pénzadománnyal segíteni a habarovszki süketnéma Vladnak. Ő azonban nem fogadta el, mert inkább munkát szeretett volna. 12 éves kisfia most megszerezte neki.

Kisgyermekkora óta ismeri és használja a jelnyelvet a 12 éves Makszim. Édesanyja siket, édesapja süketnéma. Jelenleg az anya takarítónőként dolgozik, az apának viszont nem volt munkája, mert korábbi utcaseprői állását gerincproblémái miatt elveszítette.

Ahogy a sok-sok jótevőnek is elmondta az apa, nem adományokat, hanem munkát kér. Végül fia vette kézbe az ügyet és telefonálgatni kezdett. A miloserdie.ru (magyarul könyörület, irgalom) beszámolója szerint sorra hívta Habarovszk vállalatait: “Van munkájuk az apukám számára?”

Ilyen kérdéssel még sosem találkozott Jelena, az egyik érintett cég személyzetise. A kisebb döbbenet után elmondta Makszimnak, hogy éppen hordárt keresnek. Mivel azonban az édesapjának ez nem megfelelő, egy csomagolói pozíció is szóba került. Viszont a fiú nem tudta, hogy az mi. Jelena elmagyarázta, és megígérte: amint üresedés lesz, jelentkezik.

A lehetséges munkaadóknak azt is felajánlotta Makszim, hogy az első napokban elkíséri édesapját az új munkahelyre, tolmácsol és segít betanulni a folyamatot.

A család története gyorsan terjedt az orosz interneten, és mindenki ámult a kamasz kitartásán és hitén. A miloserdie.ru cikke után pár nappal meg is érkezett az új munkaajánlat. Azt azonban, hogy pontosan melyik habarovszki cégnél kapott állást a süketnéma apa, nem árulta el a vostokmedia.com.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez