Jézus “indiai volt” – 70 éves könyv robbantja fel a netet

Ganesh Savarkar 70 évvel ezelőtt írt, és nemrég újra kiadott könyve, a Christ Parichay szerint Jézus tamil brahmin volt.

A tamilok a legnépesebb dravida népcsoport az indiai szubkontinensen, írott történelmük több mint két évezredre vezethető vissza. Tamilnádu (a tamil nép hazája) ma India egyik állama az ország délkeleti részén. A brahminok a négy főbb társadalmi kasztra és a kaszton kívüliekre tagozódó indiai kasztrendszer legfelsőbb kasztjának tagja.

Egy könyv azt állítja, hogy Jézus Krisztus tamil brahmin volt, sőt a kereszténység a hinduizmusból indult, hiszen Jézus Siva istennő híve volt. Siva az egyik legfőbb isten a hinduizmusban. Az eredetileg 70 éve íródott könyvet nemrégiben nyomta újra a Savarkar Nemzeti Intézet, melyet a szerző unokája működtet.

„Semmi hátsó szándék nincs abban, hogy most újranyomtuk a könyvet” – mondta Ranjit Sarvarkar. „Nagyapám könyvei már nem elérhetők, ezért döntöttünk úgy, hogy újra kiadjuk őket az olvasóknak.”

A könyv szerint a mai palesztin és arab terület hindu föld volt, és Jézus Indiába utazott, ahol megtanulta a jógát. Azt is állítja a szerző, hogy valódi neve Keshao Krishna volt, tamil volt az anyanyelve, és a bőrszíne sötét volt.

Miközben az Indiai Keresztények Nemzeti Kongresszusa be akarja tiltatni a könyvet, az interneten mindenki erről beszél. A könyv újranyomásának kapcsán számtalan twitter-üzenetben említik meg az állítást, felrobbantva a közösségi oldalakat.

Ganesh Sarvarkar, a könyv írója.
Ganesh Sarvarkar, a könyv írója.

Az eredetileg 1946-ban publikált könyv szerint a kereszténység nem csak a hinduktól származik, de Jézus Kasmírban halt meg. Az asszénus szekta tagjai megmentették a megfeszített Krisztust, és felélesztették gyógy- és fűszernövényekkel a Himalájában. Később Kasmírban elérte a meditációs tudatállapotok egy magas szintjét, a szamádhit. A buddhizmusban a szamádhi egy meditációs elmélyülés, mely a nemes nyolcrétű ösvény nyolc eleme közül az utolsó.

A könyv továbbá azt is leírja, hogy Jézus “Vishwakarma bráhmin” volt, ami a teremtő isten egyik megnyilvánulása a Rigvéda szerint. Ez egyike a hinduizmus négy, a hinduk szerint öröktől fogva létező, alapvető fontosságú szent szövegének, a Védáknak, melyeket az ortodox hívők az istenek  kinyilatkoztatott szövegének tulajdonítanak.

mid-day_1456480264

A keresztény papok szerint a könyv nem rengeti meg a keresztényeket Indiában.

(Visited 10 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez