AI: Arculcsapása az emberi jogoknak az EU-Törökország alku

Az európai vezetők kollektív kettős beszéde nem tudja elrejteni az EU és Törökország között a menekültválság kezeléséről kötött alku számtalan ellentmondását – jelentette ki az Amnesty International.

„Az alkuról szóló kettős beszéd nem tudja leplezni az Európai Uniónak azt a makacs elhatározását, hogy hátat fordítson a globális menekültválságnak és szándékosan semmibe vegye nemzetközi kötelezettségeit”

– mondta John Dalhuisen, az Amnesty International európai és közép-ázsiai igazgatója.

„Az ígéretek, hogy tiszteletben tartják a nemzetközi és európai jogszabályokat, gyanúsan olyanok, mint amikor egy ciánkapszulát cukormázzal vonnak be, és kényszerrel lenyomják az európai menekültvédelem torkán”.

Azok a garanciák, amelyek szerint lelkiismeretesen be kell tartani a nemzetközi jogot, összeférhetetlenek a Görög szigeteket elérő irreguláris migránsok Törökországba való visszaküldésével vasárnaptól kezdve.

Törökország nem biztonságos ország a menekültek és a migránsok számára, és minden visszaküldési mechanizmus önmagában hibás, jogellenes és erkölcstelen bármilyen fantomgaranciák is kísérjék a megállapodást.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez