Egyiptomi rendőröket gyilkoltak a terroristák

Iszlamista fegyveresek – egy öngyilkos merénylő közreműködésével – tizenhárom egyiptomi rendőrt öltek meg szombaton a Sínai-félszigeten lévő el-Arís városban egy ellenőrző pontnál, a merényletet az Iszlám Állam „egyiptomi ága” vállalta.

A hírügynökségek szerint először egy öngyilkos merénylő gépkocsival megközelítette az ellenőrző pontot, és ott felrobbantotta magát a járművel együtt. Az iszlamista fegyveresek ezután támadták meg az ott lévő rendőröket gránátvetőkkel, tizenhármat megölve közülük.

A terrorszervezet az interneten jelentette be, hogy ő vállalja a felelősséget az akcióért. „Hadműveletüket” a terroristák azzal indokolták: így akartak válaszolni arra, hogy az egyiptomi rendőrök az ellenőrző pontoknál „megalázó” módon ellenőrzik a muzulmán nőket, ami – mint fogalmaznak – az „iszlám erkölcs” megsértésének számít.

A Sínai-félsziget az észak-afrikai ország legveszedelmesebb terrorszervezete fellegvárának számít. A Vilájat Színáa (Sínai Tartomány) elnevezésű szervezet két éve hűséget fogadott az Iszlám Állam önjelölt kalifájának, Abu Bakr al-Bagdádinak, és azóta a dzsihadista hálózat egyiptomi ágaként tevékenykedik. Biztonsági szakértők szerint a helyi beduin törzsek számos tagja csatlakozott a milíciához.

Kép: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez