A FlyDubai pilótájának volt kollégája mesél a balesetről

Egy német pilóta nyilatkozott arról, hogy milyen elképzelései vannak az Oroszországban lezuhant FlyDubai FZ981-es járatával történt tragédiáról. A neve elhallgatását kérő 39 éves pilóta P M álnéven mesélt arról, mi történhetett Oroszországban.

P M 1998 óta vezet utasszállítókat, és 2005 óta kapitányként repül. Elmondása szerint elképzelhetetlennek tartja, hogy emberi hiba okozta volna a szerencsétlenséget.

“A pilóták, akik vezették a gépet, kifogástalan szakemberek. Biztos vagyok benne, hogy nem követtek el ilyen alapvető hibákat.”

Az orosz hatóságok – az ilyenkor életbe lépő procedúra szerint – vizsgálatot rendeltek el az ügyben, hogy megbizonyosodjanak: nem történt bűncselekmény, amely a balesethez vezethetett volna. A szerencsétlenségben 62-en haltak meg.

“A légiközlekedésben dolgozók többsége panaszkodik arra, hogy túldolgoztatják őket” – mondta el P M. – “A FlyDubai dolgozói is említették, hogy iszonyatosan zsúfoltak a beosztások, de még mindig nem olyan rossz a helyzet, mint mondjuk Indonéziában.”

A kimerültség és stressz mellett pedig ott van, hogy milyen szerencsétlen időjárásbeli viszonyok voltak a baleset napján. Annyira komoly széllökések voltak a térségben, hogy P M szerint sok pilóta nem is találkozik hasonlóval karrierje során.

Bár az orosz légiközlekedés métert használ a távolságok meghatározására a többi országgal szemben, P M szerint ez nem okozhatott akkora problémát, hogy emiatt lezuhanjon a leszállást megkísérlő repülőgép.

Valószínűleg mindezen körülmények összejátszása okozhatta a szerencsétlenséget, de biztosak nem lehetünk semmiben, amíg véget nem ér a vizsgálat.

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez