Szöuli kormányépületek Phenjan célkeresztjében

Egy hivatalos észak-koreai honlapon a szöuli kormányépületek és a dél-koreai elnöki hivatal elleni rakétatámadásokkal fenyegető propagandavideót tettek közzé.

A DPRK Today nevű weboldalon hétfőn jelentek meg a képsorok. Itt tették közzé tíz nappal ezelőtt azt a felvételt is, amely Washington elleni nukleáris támadással fenyeget. A feszültség azt követően fokozódott a Koreai-félszigeten, hogy Észak-Korea január elején újabb nukleáris kísérletet hajtott végre, majd egy hónappal később műholdat lőtt fel ballisztikus rakétával, megsértve az ENSZ Biztonsági Tanácsának korábbi határozatait.

Phenjan hetek óta atomcsapásokkal és egyéb katonai támadásokkal fenyegeti Dél-Koreát és az Egyesült Államokat. A phenjani fenyegetőzés csak fokozódott, miután Dél-Korea és az Egyesült Államok márciusban megkezdte évenként megrendezett, de most minden eddiginél nagyobb közös hadgyakorlatát. Phenjan ezt Kim Dzsong Un észak-koreai vezető elleni közvetlen támadásként értékelte. A dél-koreai és az amerikai légierő kedden pont egy esetleges észak-koreai agresszió elhárítását gyakorolta közösen.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez