Így reagál a nagymama a magát vezető autóra

Valószínűleg bárkinek elég ijesztő élmény lenne beülni egy kocsiba, majd hagyni, hogy az magát vezesse. Ilyen mértékben ráutalni magunkat egy gépre nem egy megnyugtató érzés, főleg nem akkor, ha az idősebb generáció tagjai vagyunk. Az alábbi videóban egy idős hölgy első élményeit láthatjuk a Tesla önműködő autójában.

Korábban már írtunk arról, hogy szép lassan el fognak tűnni az ember által irányított autók. Sőt, akár az is előfordulhat, hogy a jövőben tilos lesz vezetni a kocsinkat. A megfelelő fejlesztések és tesztelések után ugyanis sokkal biztonságosabb lesz magunkat a robotpilótára hagyni, mint megpróbálni baleset nélkül közlekedni. Most még nem tartunk itt, de a Google és a Tesla azonban erősen hajt efelé a cél felé.

Azt azonban senki sem mondta, hogy az átállás könnyű lesz. Ebben a videóban egy idős hölgyet láthatunk, aki életében először ül robotpilótával ellátott kocsiban. A reakció végtelenül aranyos és teljesen érthető. Valószínűleg legtöbben hasonlóan éreznénk magunkat a magától forgó kormány mögött.

Egyébként pedig nem kell idősnek lenni ahhoz, hogy kissé megijedjünk a dologtól:

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez