Kína a videójáték ura 2016-ban?

Kína lehet a videójátékok legnagyobb nyertese az idén. Kiderült, hogy a mobiljátékok már jövedelmezőbbek, mint a PC- vagy konzoljátékok – legalábbis ezt mutatja a statisztika.

A játékosok idén világszerte várhatóan összesen 99,6 milliárd dolláros bevételt hoznak a videójáték-iparnak, ami Kína számára 8,5%-kos növekedést jelent 2015-höz képest – derül ki a Global Games Market Report jelentéséből.

A digitális játékokat figyelő piackutató cég, a Newzoo éves beszámolója szerint ez lesz az első olyan év, amikor a mobiljáték nagyobb szeletet kap a tortából, mint a számítógépes vagy konzoljátékok. Egészen pontosan 36,9 milliárdos dolláros ez a szelet.

Az előre jelzett 24,4 milliárd dolláros bevétellel Kína lesz a világ legnagyobb videójáték-piaca, megelőzve az Egyesült Államokat. A jelentés viszont arra is rámutat, hogy a PC-piac a lassulás jeleit mutatja Kínában. Mint kiderült, manapság már mindenki inkább utazás, metrózás közben játszik a mobilján, kevesebben ülnek le otthon a gép elé. Az online élményt sem kell megszakítani, hiszen az internet terjedésével a játékok bárhol online is játszhatók. Ráadásul így a játék mindig kéznél van, nem csoda hát, hogy növekszik a piac.

Plants-Zombies-China

Érdekesség, hogy a világon az úgynevezett E-Sportban, vagyis a játékosok világversenyében Dél-Korea van az élen, ők a legjobb játékosok, és miközben az Egyesült Államok határozza meg, hogy ki mivel játszik Amerikában, Európában, sőt Ázsiában, Japán termeli a legtöbb játékot még mindig. Viszont inkább japánoknak gyárt Japánban eladható terméket, kevéssé jelenik meg a tengerentúlon.

Kínában egyébként jelenleg több mint 314 millió aktív játékos van, aki mobilt használ. Messze az egyik legnépszerűbb mobilos játék a Candy Crush Saga.

A következő lépcsőfok a játékokban a mostanában megjelenő VR, az az virtuális valóság eszköz, melyek valós idejű, 3 dimenziós élményt nyújt. Ez a technológia most van elterjedőben, és óriási sikernek örvend.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez