Kínai-Magyar Üzleti Fórum Budapesten

A IV. Kínai-Magyar Üzleti Fórumot nagy érdeklődés mellett rendezték meg a Szentmihályi úti Experience Center felújított konferencia-központjában. Az esemény támogatója volt többek közt a Globoport Média Holding kft és a Tropical magazin.

Wang Hongliang, a Kínai Népköztársaság nagykövetségének kereskedelmi tanácsosa előadásában kiemelte, hogy a most kezdődő 13. ötéves tervben országa minimum évi 6,5 százalékos fejlődést tervez, és az átlagbéreket 2020-ra a 10 évvel korábbinak a duplájára emelnék.

k5

Piszter Csaba, a Külgazdasági és Külügyminisztérium főosztályvezetője egyebek mellett a most kiépülő külgazdasági attaséhálózatról beszélt, megemlítve, hogy Kínában Pekingben, Sanghajban és Csungkingban vannak szakdiplomatáink.

k4

Pető Ernő, a ChinaCham Hungary elnöke a hatalmas piacra vonatkozó gyakorlati tanácsai közt kiemelte a személyes kapcsolatok fontosságát.

k3

A nap folyamán további érdekes előadások hangzottak el a többi között a kínai karanténhivatalról, Hongkongról és a külpiacra jutáshoz elérhető pályázati forrásokról.

k2

(Visited 2 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez