Minden hongkongi esküvőn 30 cápa hal meg

Egy reklámügynökség igen brutális videót tett közzé az interneten, melyben megmutatják: mi az ára az esküvőkön a cápauszonyleves fogyasztásának.

„Minden hongkongi esküvőn 30 cápának kell meghalnia” – olvasható a 30 másodperces videó feliratában. A kisfilmben egy menyasszony a halászhajón durva mozdulatokkal levágja a cápa uszonyát, mielőtt a vőlegénye visszarúgja az állat testét a vízbe.

A videót az Ogilvy & Mather nevű cég követte el, hogy felhívja a figyelmet arra: milyen szörnyű következményekkel jár, hogy Hongkongban hatalmas mennyiségben fogyasztanak cápauszonyt. Annyira, hogy ez már veszélyezteti az állatok fennmaradását – mondják az állatvédők.

„Nagyon büszkék vagyunk a partneri szerződésre, amit a hongkongi cápaalapítvánnyal kötöttünk. Ők 100%-ban támogatják, amit csinálunk” – mondta Reed Collins, az ügynökség hongkongi kreatív igazgatója.

Remélik, hogy ezek után a szervezők kicsit megreformálják az esküvőket, és az ifjú párok boldogsága nem okozza egy faj kihalását. „Az erőteljes üzenet célja, hogy emlékeztesse a közönséget: minden hongkongi esküvőn teljesen feleslegesen hal meg 30 cápa.”

(Visited 15 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez