Sörözéssel mutatnak hűséget Kim Dzsongunnak

Fáradt észak-koreai munkások söröznek, hogy lazítsanak és hűséget mutassanak a legfelsőbb vezetőnek, Kim Dzsongunnak.

A döntéshozó munkáspárt most folyó kongresszusa előtt az észak-koreai munkásokat hatalmas mennyiségű túlórára kérték a termelés növekedése érdekében, és hogy megmutassák odaadásukat Kim Dzsongun vezérnek. Ez volt a 70 napos „hűségkampány”, mely kiválóan megmutathatta a nemzeti egységet.

De hogyan lazítanak a fáradt észak-koreai dolgozók?

inside2_1462769831

Bár a szodzsu elég népszerű égetett szeszesital, mely hagyományosan rizsből készül, az észak-koreaiak igazán megszerették a sört. Phenjannak saját készítésű különleges söre van, az úgynevezett Taedonggang, melyet egy folyóról neveztek el.

TAEDONGGANG_BEER_DPR_KOREA_OCT_2012_(8196688556)

Ellentétben a szodzsuval, a sör üdítőitalnak minősül Észak-Koreában, és gyakran fogyasztják a talponállókban. A vendégek gyorsan megisznak pár korsóval, esznek némi szárított halat vagy diót sörkorcsolya gyanánt, majd mennek a dolgukra.

Észak-koreai divatba öltözve Kim Yon Hui 29 éves pincérnő azt mondja: „úgy hiszem, a sör felszolgálása a vezetőt is szolgálja.”

inside6_1462770020

„Itt jól érezhetik magukat az emberek” – meséli, miközben felszolgálja a helyi sört. „Szeretem látni, hogy boldogok, és szeretném továbbra is szolgálni a boldogságukat, hiszen ezzel elégedett lesz a vezér is.”

Egy gyár helyettes vezetője szerint a phenjani lakosoknak van pénzük sörözni, mert egyre nagyobb fizetés kerül a zsebükbe. „Az észak-koreai vezetés folyamatosan új módszereket alkalmaz, hogy növelje a gazdasági teljesítményt, az ENSZ Biztonsági Tanácsának szankciói miatt egyre növekvő nyomás közepette” – mondta.

A változások – a tisztviselő inkább nem használta a reform szót-  lehetővé tették, hogy a vezetők nagyobb szabadságot kapjanak, például a fizetések tekintetében.

inside5_1462770037

„A munkások lelkesedése nőtt, így már a fizetés is egyre rugalmasabb, beleértve a termelései folyamatot is. Most minden összhangban van.”

Így hát a fáradt munkások saját örömükre és természetesen a vezér kedvére söröznek a talponállókban.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez