Így trollkodta szét a muzulmánellenes tüntetést egy muszlim lány

Hol a győzelem V-jelét mutatja, hol lekicsinylően mosolyog kendőjében Zakia Belkhiri a muszlimellenes tüntetők sorfala előtt.

Szelfikkel az indulatok ellen. A 22 éves belgiumi diáklány igazán levédethetné a szabadalmát. Szélsőjobbos aktivisták tüntettek Antwerpenben a muszlim expó, egy olyan helyi vásár ellen, amelyet a muzulmán kultúrának szenteltek a szervezői.

A bejáratnál a Vlaams Belang (Flamand Érdek) tagjai protestáltak a rendezvény ellen táblákkal, miközben azt kiabálták, hogy “le a halallal”, “iszlám, menj haza” vagy “nemet mondunk a fejkendőre”.

Ekkor pördült ki eléjük Zakia, és készített szelfiket kendőjében, a V jelet mutogatva. “Semmit nem terveztem el előre. Amikor kimentem az expóra, és megláttam őket, azonnal tudtam, mit kell tennem” – mondta a Mashable France híroldalnak. “Pozitív üzenetet akartam küldeni, meg akartam mutatni nekik, hogy a muszlimok békés népek.”

mashable

A történetet egyből szárnyaira kapta a Twitter. Zakia azt mondja, nem hitte volna, hogy virálisak lesznek a szelfijei. De örül a pozitív visszajelzéseknek. Fürdőzik a friss népszerűségben, és reméli: arra tud bátorítani más fiatalokat is Belgiumban, hogy emeljék fel a szavukat az iszlamofóbia ellen. Bár azért hozzáteszi: tudja magáról, hogy egy parányit idealista.

Fotók: mashable.com, Jürgen Augusteyns

És végül egy szelfi Zakiától:

lány

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez