Tudjuk, hol fog lakni Obama a Fehér Ház után

Eddig csak azt tudtuk, hogy elnöksége után két évig még biztosan Washingtonban marad Barack Obama. Most már az is kiderült, melyik házba költözik.

Az évtizedes gyakorlattal ellentétben Barack Obama Washingtonban marad hivatali ideje lejárta után – jelentette be az amerikai elnök még márciusban. Akkor kisebbik lánya, Sasha Obama középiskolai tanulmányaival magyarázta a döntést: „durva lenne máshová vinni a gimi közepén.”

Hogy a most 15 éves Sasha zavartalanul kijárhassa a Sidwell Friends Iskolát, új otthon után néztek szülei. A Politico beszámolója szerint egy 760 négyzetméteres házra esett a választásuk, amely Washington elegáns negyedében, a Kaloramában van.

Az eredetileg 1928-ban épült házat Bill Clinton szóvivőjétől, Joe Lockharttól bérli majd az Obama család 2017 januárjától. Hogy pontosan mennyit kell majd fizetniük, arról nem szólnak a hírek. A ház összértékét több mint 6 millió dollárra becsüli a Redfin ingatlanközvetítő iroda.

Mindenesetre a 9 szobás és 8,5 fürdőszobás új otthon szűkösnek fog tűnni a Fehér Ház után. Ott ugyanis 5100 négyzetméteren van 132 szoba, három konyha és 35 fürdőszoba.

Kép: flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez