Orosz légicsapások Idlíb ellen – gyerekek is meghaltak

Légitámadás érte hétfő este a lázadók kezén lévő északnyugat-szíriai Idlíb várost, több civil meghalt – jelentették különböző szervezetek.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistahálózat úgy tudja, hogy tíz orosz légicsapás érte Idlíbet, és legalább 14-en haltak meg, köztük három gyerek.

A Helyi Koordinációs Bizottságok azt közölte, hogy tízen haltak meg a helyi állami kórházban, amikor találat érte, de arról nem tudnak semmit, hogy a város más részein hány áldozata van a csapásoknak.

A Polgári Védelem, amely katasztrófamentést végez, ezeknél sokkal több áldozatról számolt be: több tucatnyian haltak meg, és több száz a sebesültek száma. Több kórház is megrongálódott.

Az OSDH úgy tudja, a harci gépek kórházat nem vettek célba, ezek az épületek legfeljebb a környéken becsapódó rakétáktól rongálódtak meg.

Idlíb a nemrég megalakult fegyveres ernyőszervezetnek, a Hódítás Hadseregének az ellenőrzése alatt áll. A Hódítás Hadseregének vezető ereje az al-Kaida terrorhálózat helyi szárnya, az an-Núszra Front. Az an-Núszra Front mint terrorcsoport ki van zárva a szíriai tűzszüneti megállapodásból.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez