Cápatámadások sportolók ellen Ausztráliában és Kaliforniában

Cápatámadásban súlyosan megsérült ausztrál szörfös életéért küzdenek az orvosok. Kaliforniában pedig még mindig súlyos állapotban van az a triatlonos nő, akit a parttól 130 méterre támadott meg egy cápa a hétvégén.

Az ausztrál szörföst kedden támadta meg egy cápa a nyugat-ausztráliai partoknál. A 29 éves Ben Gerring egyik lábát térd fölött elvesztette a balesetben. A nyugat-ausztráliai halászati hivatal szerdán reggel megpróbálta felkutatni az emberre támadó állatot, amely a feltételezés szerint három méter hosszú fehér cápa lehetett, mert az illetékesek szerint “súlyos fenyegetést jelent a közbiztonságra”.

A férfit a Perthtől délre eső Mandurah strandján húzták partra a cápatámadás után. Rengeteg vért vesztett, és többször újraélesztették, mire kórházba tudták szállítani, ahol a jelentések szerint még küzdenek az életéért. A mandurah-i partszakaszon az utóbbi években számos cápatámadás volt, 2014-ben egy búvár életét is vesztette.

Súlyos állapotban fekszik egy Orange megyei kórházban az 52 éves Maria Korcsmaros, akit Los Angelestől délkeletre, Corona del Marnál, a parttól 130 méterre támadott meg egy cápa a hétvégén. A háromgyermekes aerobik- és fitnesztréner egy hosszú távú triatlonversenyre edzett, amikor feltehetően egy fehér cápa támadt rá, és testének jobb oldalán súlyos sérüléseket ejtett a harapásával.

A kórház orvosai kedden dicsérték a nő nyugalmát és bátorságát, ami segíthetett neki a túlélésben. Korcsmaros jobb karja, bordái, tüdeje és medencéje is megsérült. Orvosai szerint még legalább egy hétig kórházi kezelésre szorul és csak később derül ki, hogy meggyógyul-e teljesen a jobb karja.

Azon a partszakaszon – Balboa Piertől a Crystal Cove State Beach-ig -, ahol a cápatámadás történt, a hatóságok átmenetileg megtiltották a fürdőzést. A vízi mentők megpróbálták felkutatni a támadó cápát, de nem találták meg.

Fotó: Flickr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez