Elkapták a szörfös gyilkosát, a cápát

Életveszélyes sérüléseket okozott egy nagy fehér cápa egy szörfösnek tegnap. A helyi halászati hivatal szerint a 4,2 méteres cápát felcsalizott horoggal fogták el, közel ahhoz a területhez, ahol a 29 éves Ben Gerringet a támadás érte kedd délután.

A hivatal szóvivője szerint az állat elpusztult, miután ráharapott a csalira. A tetemét kiemelték a vízből és miután a szakemberek mintát vettek belőle és különböző méréseket végeztek rajta, a maradványokat kidobták.

Szerdán reggel kezdték meg a kutatást az emberre támadó állat után, amely az illetékesek szerint “súlyos fenyegetést jelentett a közbiztonságra”.

A megtámadott szörfös továbbra is kritikus állapotban fekszik a kórházban. A férfit a Perthtől délre eső Mandurah strandján húzták partra a cápatámadás után. Rengeteg vért vesztett, és többször újraélesztették, mire kórházba tudták szállítani. Az egyik lábát térd alatt elvesztette a balesetben.

Gerring családja szerdán közleményben mondott köszönetet a férfi megmentőinek és az orvosoknak, valamint az ápolóknak.

A cápatámadás közvetlen szomszédságában lévő strandok csütörtökön is zárva maradnak és a helyi vízi mentők arra kérik az embereket, hogy alaposan nézzenek utána az interneten a cápabiztos fürdőhelyeknek, mielőtt belevetnék magukat a vízbe.

A mandurah-i partszakaszon az utóbbi években számos cápatámadás volt, 2014-ben egy búvár életét is vesztette.

Fotó: Wikipedia

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez