Emberi jogi bíróságra megy az orosz bajnoknő, mert nem vehet részt az olimpián

Engedjetek versenyezni Rióban! – írta korábban nyílt levelében Oroszország legeredményesebb atlétája, akinek ez lenne az ötödik és egyben utolsó olimpiája. Valószínűleg nem lesz az, mert a Nemzetközi Atlétikai Szövetség megerősítette korábbi döntését, mely kizárja az orosz atlétákat a riói olimpiáról.

Az ok? Oroszországban rendszerszerűen csaltak a doppingellenőrzések során.

Iszinbajeva, aki már mindent megnyert, elsősorban a fiatal orosz atléták miatt aggódik. Úgy véli, hogy a WADA, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség és az IAAF, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség megsértette az ő és társai emberi jogait. Néhány versenyző miatt valamennyi orosz atlétát eltiltják hosszabb időre – hangoztatja felháborodva az orosz bajnoknő.

Az IAAF és a WADA azzal indokolta a szigorú döntést, hogy az orosz hatóságok éveken keresztül meghamisították a doppingmintákat és ezzel alapvetően befolyásolták az eredményeket. Moszkvában úgy vélik: a döntés része annak a kampánynak, melyet az USA ösztönzésére Oroszország ellen folytatnak az ukrajnai válság miatt. A nyugati világ szankciókkal sújtotta Oroszországot a Krím annektálásáért.

(Visited 1 times, 1 visits today)

1 hozzászólás ehhez a cikkhez

  1. Tökéletesen igaza van. A kollektív büntetés ,a ami a nyilvánvalóan ártatlanokat is sutja mindenféle joggal és igazsággal ellenkezik. Nácik és kommunisták módszere. A döntéshozókra hoz szégyent , nem az áldozatokra.

    Válasz

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez