Fegyverviselési engedély egy ausztrál óvodában

A gyermeknevelésben alapvetően két irányzat feszül egymásnak a kényes kérdéseket illetően: vagy a szőnyeg alá söpörjük, vagy kitárgyaljuk őket. A puskákkal kapcsolatban az utóbbit választotta egy ausztrál óvoda.

Nemcsak a fiúkat, de a lányokat is feltűnően izgatták a fegyverek a queenslandi Kilkivan egyik óvodájában 2011-ben. Az akkori óvodások jó része a környező farmokról érkezett, ahol rendszeresen látták szüleiket kilőni a kártékony dingókat és rókákat.

Kilkivan Gympie körzetében található, amely egyike azoknak Ausztráliában, ahol a legnagyobb az egy főre jutó fegyverek száma. Ebben a körzetben 1,7 darab fegyver jut két emberre – derül ki a 2014-es adatokból.

A fegyverek iránti érdeklődést igen kreatívan kezelték az óvónők – számolt be a Guardian. Fegyverviselési engedélyt vezettek be az intézményben – játékból. Tehát csak az az ovis játszhatott játék fegyverével, aki kiállíttatta óvónénijével a fegyverviselési engedélyt.

fegyvervis

Ez viszont csak az alapja a szabályrendszernek. A fegyverviselési engedély azt is kimondja, hogy kizárólag céltáblákra, a földre és játék dingókra, illetve játék rókákra szabad lőni. Aki ezt megszegi, annak a fegyverviselési engedélyét egy napra bevonják.

Már nem nagyon van szükség az engedélyre az óvodában, mert jelenleg nem különösebben foglalkoztatják a fegyverek a gyerekeket. Ennek ellenére a Sunshine Coast University szakértője jó ötletnek nevezte a játék fegyverviselési engedélyt az ausztrál ABC műsorában. Szerinte így jóval hatékonyabb lehet a fegyverbiztonságra nevelés.

Kép: pixabay

(Visited 3 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez