A világ legbiztonságosabb légitársasága…

Az AirlineRatings.com legújabb felmérése szerint akkor vagyunk a legnagyobb biztonságban, ha az ausztrál Qantas légitársaságot választjuk. A cégnek 94 éves fennállása óta nem volt olyan balesete, amely halálos áldozatot követelt volna.

Azt, hogy Qantas jó légitársaság mindenki tudja, aki látta az Esőembert. Dustin Hoffman, Tom Cruise mindent tudó autista bátyja is a Qantasban bízott csak.

Az ENSZ jóváhagyásával készült minősítési rendszer rengeteg különböző szempontot vesz figyelembe, hogy megkapjuk a végső eredményt. Ebbe beletartozik természetesen a légitársaság múltjáról készül statisztika és különböző szakértők és kormányszervek véleménye és vizsgálata.  A Qantas kitűnő minősítést kapott arra, hogy milyen pontosan ellenőrzik gépeik motorjait, melyeket állandó műholdas kapcsolat segítségével figyelnek meg.
“Ezáltal még azelőtt észrevesznek egy először apró problémát, mielőtt abból komoly veszély kialakulhatna” – olvasható a felmérésben. A 2014-es év látszólag az egyik legrosszabb volt a repülés történetében, amely elsősorban az MH370-es és az MH17-es járatok szerencsétlenségeinek köszönhető. A statisztika azonban a média által teremtett aggodalomnak ellentmond – a két nagy port kavaró ügynök kívül mindössze 21 baleset történt tavaly, ami annyit tesz minden 1,3 milliomodik repülésre jut egy baleset.

A Qantason kívül a következő légitársaságok kerültek a top10-es listába: Air New Zealand, Cathay Pacific, British Airways, Emirates, Etihad Airways, EVA Air, Finnair, Lufthansa és a Singapore Airlines.
Fotó: Euopress AFP Images

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez