Így jutott be a kiutasítás után két nappal a francia stadionba az orosz ultrák vezére

Képet küldött magáról Alekszandr Sprigin, amint Toulouse-ban az orosz-walesi mérkőzésre vár. A csúfos végeredményt már nem várhatta meg a stadionban. A francia rendőrök lefülelték és Párizsba vitték. Itt másodszor és véglegesen kiutasították Franciaország területéről futballhuliganizmus miatt. Szerdán hajnalban repülőgépre tették: irány Moszkva!

De ha szombaton egyszer már kiutasították, akkor hogy jutott vissza Franciaországba? Az orosz szurkolók egyesületének elnökét az angol-orosz futball háború miatt utasították ki Franciaország területéről. Szombaton annak rendje és módja szerint a rendőrök kivitték a repülőgépre és hazaküldték Moszkvába. Veled vagyunk Szása! – üdvözölték otthon barátai, akik között igen befolyásos politikai személyiségek is vannak.

A fociultra ugyanis a szélsőjobboldali liberális demokrata párt egyik parlamenti képviselőjének bizalmi embere. Igor Lebegyev most is sietett kijelenteni: semmi kivetnivalót nem talált az orosz ultrák franciaországi akcióiban. Jó tanáccsal is szolgált: a mindenre elszánt orosz szurkoló schengeni vízuma továbbra is érvényes. Ha nem Franciaországban próbálkozik, akkor könnyen bejuthat a schengeni övezetbe onnan pedig játszva eljuthat Toulouse-ba!

Így is történt: az orosz ultra Barcelonába repült. A spanyol határőrök észrevehették volna, hogy Franciaországból ki van tiltva, de minthogy a tilalom Spanyolország  területére nem vonatkozott, ezért beengedték. Barcelonától aztán autón jött át a határon, ahol már nincs ellenőrzés. Így a 38 éves orosz fociultra nyugodtan bejuthatott az orosz válogatott következő mérkőzésére. Egyszerűen jegyet vett, és máris rendezhette volna a botrányt, ha nem tesz fel magáról vigyorgó képeket a Twitterre. A sasszemű francia rendőrök erre lecsaptak, és Szása immár végképp búcsút mondhatott az Európa-bajnokságnak. Nincs is miért visszajönnie, hiszen az orosz válogatott csúfosan leszerepelt Franciaországban…

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez