Lady Gaga miatt is támadja Peking a dalai lámát

Kína a dalai láma „valódi természetére” hívja fel az emberek figyelmét, miután a vallási vezető találkozott Lady Gagával Amerikában.

A South China Morning Post szerint a kínai kormány arra hívja fel az emberek figyelmét, hogy a dalai lámának alávaló szándékai vannak. Teszi ezt azután, hogy a tibeti vallási vezető találkozott Lady Gaga énekesnővel az Egyesült Államokban. A szeretetről és együttérzésről beszélgettek.

„Mindennek, amit tesz, és hogy ellátogat más országokba, az a célja, hogy támogatókat szerezzen annak a törekvésének, hogy Tibet független legyen” – mondta a kínai külügyminisztérium szóvivője, Hong Lei.

Peking rendszeresen becsmérli a tibeti spirituális vezetőt, amiért az támogatja a tibeti autonóm tartomány elválasztását Kínától. Azonban a dalai láma azt mondja: egyszerűen csak azt akarja, hogy magasabb szintű autonómiát élvezhessenek.

Azelőtt találkozott Lady Gagával, mielőtt egy konferencián beszélt Indianapolisban. Hivatalos honlapja is beszámolt arról, hogy Lady Gaga interjút csinált vele, amit élőben közvetítettek a facebookon.

Az énekes megkérdezte, hogyan lehet segíteni a fiatalok önbecsülésén? A dalai láma azt mondta: „több figyelmet kell fordítani az olyan belső értékekre, mint a szeretet, az együttérzés. Ez a helyes út.”

Hong Lei a találkozóhoz ennyit fűzött hozzá: „reméljük, hogy a nemzetközi közösség tagjai teljes mértékben tisztában vannak a dalai láma igazi természetével.”

A tibeti vallási vezető Barack Obamával is találkozott a Fehér Házban két hete, azt sem hagyták szó nélkül Pekingben.

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez