Megpróbálta megerőszakolni utasát az uberes Indiában, de végül elkapták

Letartóztattak egy indiai Uber sofőrt, Santu Parmanikot, aki egy 27 éves utasát próbálta megerőszakolni, amikor egyedül maradtak az autóban. Szerencsére a nőnek sikerült elmenekülnie, ami elmondása szerint a tinédzserkorában tanult önvédelmi tréningnek volt köszönhető.

Az áldozat és egy barátnője hazafelé tartottak egy Uberben. Miután egyikük kiszállt a lakásánál és továbbindultak ketten a végcél felé, a sofőr többször megpróbált letérni a főútról, hogy kisebb sikátorokba irányítsa az autót.

“Azonnal megmondtam neki, hogy állítsa meg az autót és engedjen ki, mire annyit válaszolt, hogy ha megpróbálok sikítani, akkor megerőszakol és kidob valahol” – mondta el a Telegraphnak az áldozat. – “Azt is hozzátette, hogy több nővel megcsinálta már ugyanezt.”

Végül a lánynak sikerült kijutnia az autóból és elugrania az útból, amikor a sofőr megpróbált áthajtani rajta. Később a férfit letartóztatták.

A történet azonban nem ér itt véget. Az Uber ugyanis felfüggesztette a sofőrt, az áldozat azon kérdésére, hogy miért nem törölték teljesen adatbázisukból, annyit sikerült válaszolniuk, hogy ne aggódjon, “számára soha nem lesz látható az erőszaktevő autója, ha egyszer újra Uberezni kezd.”

Nem ez az első eset, hogy ilyen történik Indiában, régebben már ki is tiltották az Ubert Újdelhiből, de 2015 elejétől újra járhatnak az autók.

Bár alapvetően az Uber jóval biztonságosabb és ellenőrizhetőbb szolgáltatás, mint egy sima taxi az állandóan tárolt útvonaladatok miatt, de a San Francisco-i cég egyáltalán nem reagált megfelelően a szituációra. Sőt, mint kiderült, alig szükséges valamilyen ellenőrzés ahhoz, hogy valaki sofőr lehessen.

Nem is beszélve arról, hogy az India Times cikkében azt írták, hogy a sofőr biztos azt hitte: a “kussolj vagy megerőszakollak” felkiáltása majd szexhez vezet az áldozattal.

Így aztán – ahogyan azt a Daily Dot ajánlja – ha egyvalamit jegyez meg a cikkből, az legyen ez: a szex és az erőszak nem egy és ugyanaz.

Fotó: Pexels

(Visited 1 times, 1 visits today)

Szóljon hozzá ehhez a cikkhez